FABELAKTIGE DYR – FRA JERNALDER TIL VIKINGETID / Arkeologisk Museum Stavanger / NO

Der var engang hvor dyr og mennesker nok var tættere forbundne end idag. Måske er det grunden til, at den fineste dyreornamentik findes på de arkæologiske guldfund fra bl.a. vikingetiden, der er omdrejningspunktet for denne udstilling.
I et mystisk og dragende univers med sære lyde, hologrammer og gyldne animationer, der forstørrer og leger med de fascinerende dyremotiver, har det været intentionen at vække nysgerrighed, forståelse og undren omkring fortidens relation til det fabelagtige dyrerige. Og samtidig skabe en mørk og forunderlig oplevelsesmæssig kontrast til den lyse, enkle og rolige naboudstilling Vikingr med genstande fra samme periode, designet af Snøhetta.

I 2023 har andre museer vist interesse for at overtage udstillingen, så den nu foreløbig er ‘vandret videre’ til sin nuværende lokation på Arkeologisk Museum Stavanger, hvor arbejdet med enkelte tilpasninger i det oprindelige design, er kvalitetssikret ud fra min scenografiske intention.

“Utstillingen er blitt fantastisk flott og evner på en unik måte å formidle essensen i ornamentikken gjennom gjenstander, tekst og effekter. Samtidig som den gir opplevelse gjennom magisk stemningen i rommet.”, professor i arkæologi og expert Siv Christoffersen


ProjektFABELAKTIGE DYR - FRA JERNALDER TIL VIKINGETID / Vinder af arkæologisk udstillingskonkurrence på Kulturhistorisk Museum, OsloOpgaveScenografisk idé incl. koncept for animationer/lyd/lys, design detaljering og kvalitetssikring under realiseringen.--------Ankomst- og hologram animationer: Dark Matters--------Lydkomposition: Rasmus ZwitckiÅr2019-21Linkwww.khm.uio.no www.khm.uio.noFotosEllen C Holte, Calle Huth (Snøhetta udstilling), Anne Schnettler